Головна Новини Суспільство події Стало відомо, коли відкриються дитячі табори в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли відкриються дитячі табори в Україні

Цього літа через епідемію коронавірусу відкриття дитячих оздоровчих таборів затягнулося

16 червня 2020, 14:27 comments1224
Поділіться публікацією:

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила не відкривати дитячі оздоровчі табори раніше 1 липня поточного року. Про це інформує урядовий портал.

Стало відомо, коли відкриються дитячі табори в Україні

За словами міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, цього літа треба оздоровити більше 1,2 млн дітей, більшість з них – представники пільгових категорій населення. Однак у МОЗ наголосили на клінічній ситуації щодо коронавірусу. Крім того, міністр наголосив на  ще одній проблемі – ймовірності спалахів в дитячих таборах інших інфекційних хвороб, в тому числі кишкових, так як це було в попередні два роки.

"В таких випадках необхідно буде терміново доставляти дітей в інфекційні лікарні, левова частина яких зараз безпосередньо працюють з COVID-19", — повідомив Степанов.

За його словами, діти будуть приїжджати в дитячі табори з різних регіонів, де, відповідно, різні епідеміологічні ситуації – це може сприяти поширенню коронавірусу між регіонами країни.

"Відкриття закладів оздоровлення в цей час є передчасним. В той же час ми не виключаємо такого рішення, починаючи з 1 липня, але не раніше. Нам потрібно додатково відстежити епідемічну ситуацію, і протягом тижня ми будемо приймати рішення в залежності від умов адаптивного карантину", — заявив міністр охорони здоров’я.

Зазначається, що 22 червня можуть прийняти рішення про можливий час відкриття дитячих таборів.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, чого чекати – посилення чи послаблення карантину в Україні. Як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, рівень захворюваності зростає не через збільшення кількості тестів, а через недотримання карантинних правил громадянами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини