Головна Новини Суспільство події Стали відомі 4 фактори, які впливають на тривалість відключень світла
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі 4 фактори, які впливають на тривалість відключень світла

В "Укренерго" пояснили, чому почали частіше та на триваліший час вимикати електроенергію для українців.

2 липня 2024, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький назвав чотири основні фактори, які мають вирішальний вплив на тривалість відключень електроенергії в Україні. За його словами, в Україні середнє споживання електроенергії значно перевищує показники, які були кілька тижнів тому.

Стали відомі 4 фактори, які впливають на тривалість відключень світла

Чому збільшились періоди вимкнень світла. Фото з відкритих джерел

Володимир Кудрицький в інтерв'ю "Українській правді" розповів про вимкнення світла та пояснив, що впливає на те, що українці стикнулись з більшими періодами перебування без електрики. За його словами, наразі збіглись чотири фактори, які мають вирішальний вплив.

"Обстріли тривають. І відбуваються, на жаль, досить регулярно. Також – це спека. І той факт, що надворі така висока температура, він впливає на збільшення споживання. У нас зараз середнє споживання за добу суттєво є вищим, за те, що було 2-3 тижні тому", — назвав два перші фактори Кудрицький.

Наступним чинником голова правління "Укренерго" назвав менші можливості партнерів задовольнити попит України в електроенергії через погодні умови. За його словами, європейські експортери електроенергії мають недостатні залишки, які можуть надати Україні.

"Третій фактор, який треба відзначити, це те, що у наших сусідів, в європейських країнах, також у зв’язку з цією спекою і збільшеним споживанням – знижені можливості ділитися з нами електроенергією", — сказав Кудрицький.

Останнім фактором впливу на тривалість вимкнень світла в "Укренерго" назвали ремонт української енергосистеми. За словами Кудрицького, ремонтна кампанія відбувається для того, щоб забезпечити достатні потужності для України в зимовий період. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в "Укренерго" пояснили, чи продає Україна електроенергію в періоди вимкнень світла в будинках українців.

Також "Коментарі" писали, що в Росії назвали українську енергосистему військовими цілями армії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 липня 2024, 10:02

Бреше. Бо є ще п'ятий фактор: намагаються заробити вимикаючи під час нічного тарифу. Вдень, коли повний тариф, енергія є навіть для великій кількості кондиціонерів. В нічний час доби енергію дають меньше, ніж на 2 години. Так заробляють на терпілах.


Новини