Головна Новини Суспільство події Стали відомі 3 переможці конкурсу на директора НАБУ: хто вони
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі 3 переможці конкурсу на директора НАБУ: хто вони

Семен Кривоніс, Сергій Гуп'як та Роман Осипчук мають найбільше шансів зайняти крісло нового директора НАБУ

4 березня 2023, 13:52
Поділіться публікацією:

За підсумками голосування конкурсної комісії з відбору кандидатів на директора Національного антикорупційного бюро найбільше голосів набрали три претенденти: Семен Кривоніс, Сергій Гуп'як та Роман Осипчук. Як передає "Коментарі", про це стало відомо під час трансляції засідання комісії.

Стали відомі 3 переможці конкурсу на директора НАБУ: хто вони

Конкурс для директора НАБУ. Фото: з відкритих джерел

Остаточного переможця, який обійматиме посаду директора, має обрати Кабмін.

Семен Кривоніс є головою Державної інспекції архітектури та містобудування. Сергій Гуп'як працює в управлінні Держбюро розслідувань у Хмельницькій області. Роман Осипчук очолює Управління внутрішнього контролю НАБУ.

За цих кандидатів проголосували 4 із 6 членів конкурсної комісії. Двоє з них – представники міжнародних організацій, як передбачено процедурою конкурсу.

Голова комісії звернув увагу на те, що перемога цих кандидатів не означає, що вони набрали найбільшу кількість балів на всіх етапах, а скоріше є баналюванням між усіма вимогами.

Кандидати проходили тестування на знання законодавства та загальні здібності. Вони мали співбесіди щодо доброчесності та компетентності. Також, як розповіли у комісії, психологи складали портрети учасників конкурсу.

Сергій Гупяк набрав 97 балів під час тестування на знання законодавства та 128 – у тестах на загальні здібності. Семен Кривонос мав 99 балів за знання законодавства, 122 за загальні здібності. Роман Осипчук отримав 95 балів за знання законодавства та 123 за загальні здібності.

До всіх трьох кандидатів були питання щодо їх доброчесності, однак, на думку комісії, вони надали у відповідь необхідні пояснення та документи. Тільки щодо Осипчука залишилися питання, відповідями на які задовольнилися не всі члени комісії. При цьому психологічний портрет Осипчука та його рис як керівника, за словами голови комісії, був одним із найкращих.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що маємо після індексації: Шмигаль назвав розмір середньої пенсії в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини