США можуть завдати найсильнішого удару по РФ: до чого приведе це рішення

Офіційно визнання Росії спонсором тероризму матиме вторинні наслідки для країн, що беруть участь у торгових зв'язках із РФ

США офіційно можуть визнати Росію державою-агресором. Таке рішення призведе до того, що можуть розпочати діяти вторинні санкції стосовно всіх держав, які погодяться співпрацювати з РФ. Крім того, це розширить можливості для позовів проти агресора. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання Forbes.

Якщо США вирішаться на такий крок, то Путін може приєднатися до компанії урядів таких країн, як Сирія, Іран, Північна Корея і Куба. Вони офіційно визнані Вашингтоном країнами, які підтримують тероризм.

Проти країни, яка визнається США державою-спонсором тероризму, запроваджуються додаткові санкції. Цій країні скорочується допомога та припиняється торгівля з цією країною.

У Дослідницькій службі Конгресу (CRS) вважають, що наслідки від можливого рішення США будуть дуже серйозними. Росія опиниться в ще більшій ізоляції від постачання передових технологій, а найголовніше – опиниться під забороною подвійний експорт.

Ще важливим моментом є те, що якщо Росія буде офіційно визнана державою-спонсором тероризму, тоді з'являється великий ризик і небезпека для тих держав, які при цьому продовжать з нею співпрацю, особливо в оборонній сфері. Крім того, якщо Росію буде визнано державою-спонсором тероризму, це значно розширить можливості іноземців подавати до суду на Росію в судах США.

Читайте на порталі "Коментарі" - тепер без союзників та колишнього впливу: експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, з чим зіткнулася РФ після війни в Україні – які труднощі переживає особисто Путін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українська армія впевнено просувається: у ЗСУ розкрили подробиці просування на півдні.