Справжній вбивця Ірини Фаріон залишається на волі: нові заяви адвоката

Поліція не шукає справжнього вбивцю Ірини Фаріон: адвокат звинувачує слідство у фальсифікаціях

Адвокат В'ячеслава Зінченка, підозрюваного у вбивстві відомої мовознавиці Ірини Фаріон, Ігор Сулима, зробив резонансну заяву на пресконференції у Києві. Він стверджує, що слідчі навмисно ігнорують можливість того, що справжній злочинець все ще на волі. Про це повідомляє "Апостроф".

За словами адвоката, всі зусилля правоохоронних органів зосереджені на тому, щоб якнайшвидше закрити справу, не зважаючи на відсутність реальних доказів вини Зінченка.

"Сьогодні складається така ситуація – є підозрювана особа. За його затримання отримані премії, підвищення, і ніхто не буде шукати справжнього вбивцю. Тому слідчі органи всі докази підганяють під підозрюваного", - сказав Сулима.

Ігор Сулима особливо акцентував увагу на знахідці пістолета "Форт-12", який був знайдений у Дніпрі і нібито пов'язаний зі Зінченком. Адвокат також прокоментував знахідку червоних рукавичок, які, за даними слідства, були на руках у вбивці.

"Його ДНК зараз будуть "ліпити" де можна і де не можна. Це звичайна практика. Ось, наприклад, історія з червоними рукавичками, схожими на ті, що були на вбивці Фаріон і які фігурують у справі. Людина, яка вчиняє злочин, не буде таке зберігати. Викинути дорогий пістолет, але залишити дешеві рукавички – це зі світу казок. Напрошуються висновки про те, що це все постановка", - підкреслює адвокат.

Наразі В'ячеслав Зінченко залишається під вартою, чекаючи подальшого розгляду своєї справи, яка викликала широкий громадський резонанс. Його захист висловлює серйозні занепокоєння щодо об'єктивності і справедливості проведення розслідування.

Раніше “Коментарі” писали, що після вбивства Ірини Фаріон наприкінці липня слідчі виявили в її квартирі щось несподіване. Деталі розкрила дочка Фаріон, Софія Семчишин, в інтерв'ю ТСН.