Головна Новини Суспільство події Справа Стерненко: експерт вказав на несподіваного союзника Зеленського серед відомих політиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Стерненко: експерт вказав на несподіваного союзника Зеленського серед відомих політиків

Експерт перерахував проблеми, з якими зіткнувся Зеленський в даний момент.

28 лютого 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Громадські заворушення, які почалися після вироку суду Сергію Стерненко, знову підірвали довіру до влади й, зокрема, до президента Володимира Зеленського. При цьому його партія дискредитує себе у Верховній Раді лобістськими рішеннями, а Кабінет міністрів демонструє недалекоглядну економічну політику. У цій ситуації главі держави необхідно шукати нових союзників. Серед відомих політиків таким може стати лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Справа Стерненко: експерт вказав на несподіваного союзника Зеленського серед відомих політиків

Владимир Зеленский (Фото: Charles Platiau / POOL / EPA)

Таку думку у своїй публікації на Facebook висловив політичний експерт Сергій Гайдай.

Так, він перерахував основні проблеми, з якими зіткнувся президент в цей момент.

"Події, пов'язані зі справою Стерненко, різко змінили ситуацію. Тепер прихильники Петра Олексійовича (Порошенка) і радикальні патріоти знову консолідовані й готові до протестів. Явно неправомірне і несправедливе рішення прогнившої судової системи, яку, до речі, "реформував" Порошенко, знову поставило Зеленського на розтяжку ... У нього немає сильної та компетентної команди, на яку він міг би спертися ... Владу при Зеленському і навколо нього захопили безликі представники середньої ланки, клерки тіньової держави, які існували при багатьох владах і президентах ... Власна фракція виявилася не надійною та переповненою групами впливу і лобістами зовсім нелояльними до президента", — розповідає експерт.

За його словами, в ситуації з вироком Сергію Стерненко Юлія Тимошенко продемонструвала політичний такт і витримку і не стала дискредитувати себе передчасними заявами.

"Де ж шукати союзників? Залишилася одна політична фігура, яка поки займає позицію над сутичкою. Це Тимошенко з її "Батьківщиною", — зауважив він.

Також Сергій Гайдай перерахував "козирі" Тимошенко, які можуть бути корисні й для Зеленського.

"Те, що її рано списувати з політичних рахунків, показали недавні вибори в місцеві органи влади. Її партія посіла друге після "Слуг" місце за кількістю мандатів в органах місцевого самоврядування, обійшовши й партію Порошенко, і партію Медведчука. Це говорить про те, що для значної частини населення Тимошенко все ще залишається сильним політичним авторитетом. Можливо, прийшов час Зеленському міняти уряд і відкривати третій фронт — фронт економічних перетворень і зміни рівня життя. Хто як не Тимошенко знає, де зариті ресурси української енергетики? Можливо, саме Тимошенко зуміє розправитися з олігархатом і монопольними схемами в тарифній політиці ... на відміну від сірої маси державних функціонерів, яка сьогодні оточує Зеленського, Тимошенко вміє брати на себе відповідальність. Розпускати Раду Зеленському не вигідно ... А ось змінити уряд і знайти в Раді союзників, можливо варто. І новий уряд повинен бути не просто призначений  з лояльних до нього людей. Він повинен бути коаліційним. У Раді таку коаліцію "Слуги народу" можуть створити тільки з "Батьківщиною" і можливо "Голосом", — зауважив Сергій Гайдай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини