Спека та різке похолодання: якою буде погода у серпні

У серпні 2022 синоптики прогнозують посушливу жарку погоду, а потім похолодання і дощові дні

Останній місяць літа - серпень 2022 за прогнозом синоптиків принесе спекотну погоду з посухою, після цього різко похолодає і буде дощова погода.

Як прогнозують на ресурсі Wisemeteo, перша десятиденка в серпні вирізнятиметься високою температурою (майже+30), дощів майже не буде. Друга десятиденка буде прохолоднішою (очікується +25 градусів протягом дня), але дощів бракуватиме. Останні серпневі дні прогнозуються ще прохолоднішими (+19+23), і нарешті будуть йти часті дощі.

Народний синоптик Леонід Горбань в своїй книзі прогнозує, що серпень цього року буде випаде жарким з мінімальною кількістю дощів, буде сильною посуха. Невеликі опади можливі в середині місяця і в кінці.

Горбань прогнозував, що середня температура цього місяця буде 23-24 градуси з плюсом - прийдуть і набридливі жаркі дні, і свіжіша погода.

За прогнозом ресурсу Gismeteo так само є схожим прогноз місячної погоди – в першій половині місяця - спекотно і посушливо, далі на зміну теплу прийде прохолодна погода та опади.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Україну накриє спека до 36 - подробиці. У суботу у деяких областях України очікується дощова погода, а в більшості областей – спека. Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру. За даними синоптиків, 23 липня дощова погода упродовж усього дня буде у Харківській, Луганській та Донецькій областях. Зазначається, що на сході у цей день температура повітря підніметься до 25 градусів. Уночі очікується до +14 градусів. В решті областей країни у суботу буде спекотна погода.