Спека до +31°C та дощі в кількох областях: погода в Україні на тиждень

Дощів з грозами варто очікувати лише у низці регіонів

Погода в українських регіонах з понеділка, 18 вересня включно з вихідними, прогнозується теплою, без дощів. В більшості областей стовпчик термометра буде плюсувати, як влітку, а деяких місцях буде до +31 градуса.

Разом з тим, в деякі українські регіони на кілька днів прийдуть дощі, навіть з грозами та градом. Такий прогноз погоди на сім днів вересня оприлюднив український синоптик Ігор Кибальчич, інформує Meteoprog.

"Теплі повітряні маси на висоті в межах малорухомого антициклону забезпечать в Україні комфортну та сонячну погоду із літніми температурними показниками. Зрідка у західних областях можливі короткочасні дощі", – зазначає Кибальчич.

18 вересня

З понеділка у всіх українських регіонах прогнозується сонячна і суха погода. Разом з тим, в деяких регіонах може бути туман. Вони прогнозуються вночі і вранці в Карпатському регіоні, та на територіях півночі лівобережжя.

Напрям вітру змінних напрямків, 3-8 м/с, у західних регіонах - південний, 5-10 м/с. стовпчик термометра вночі показуватиме від +7 до +12°С, вдень від +22 до +27°С.

19 вересня

В цей день тепло і сонце прогнозується в більшості регіонів. Невеликі, місцями помірні дощі прогнозуються на територіях Заходу.

Стовпчик термометра в нічний час показуватиме в діапазоні від +8 до +13 °С, вдень від +22 до +27°С, на території крайнього заходу від +17 до +22°С.

20 вересня

Цього дня по всіх українських регіонах зберігається сонячна, суха погода. Невеликі опади місцями можливі тільки в західних регіонах і на території крайньої півночі.

Стовпчик термометра вночі становитиме від +9 до +14 °С, вдень від +22 до +27°С, в Карпатах від +15 до +20°С.

21 вересня

Майбутнього четверга, теж прогнозується період сонячної та сухої погоди, бо посилюватиметься вплив антициклону зі сходу.

Стовпчик термометра плюсуватиме в межах від +9 до +14°С, вдень від +23 до +28°С.

22 вересня

Цього дня в нашій країні опади не прогнозуються, температура повітря сильно не змінюватиметься.

Мінімально стовпчик термометра вночі показуватиме від +9 до +14°С, вдень потеплішає до +24…+29°С.

23 вересня

Вихідні прогнозуються без дощів. Стовпчик термометра вночі показуватиме від +10 до +15°С, вдень від +25 до +30°С.

24 вересня

Цього дня у всіх українських регіонах погода буде сухою і теплою. Короткочасні дощі з грозами можливі тільки на територіях крайнього заходу.

Стовпик термометра вночі плюсуватиме від +11 до +16°С, вдень від +26 до +31°С, на територіях крайнього заходу від +19 до +24°С.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що якою була погода в Україні на День прапора і День Незалежності