Соціологи розповіли, яких іноземних лідерів ненавидять українці

За даними соціологічного опитування Центра Разумкова майже абсолютно ненависть українці відчувають до російського диктатора Володимира Путіна. 96% респондентів заявили, що ставляться до нього негативно

На другому місці за рівнем ненависті знаходиться так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко. Він категорично не подобається 92% українців. Замикає трійку лідерів із ненависті – угорський прем’єр Віктор Орбан. Негативно ставляться до нього 69%. Лише ледь не дотягнув до "призового" місця очільник Китаю Сі Цзіньпін. До нього ставляться негативно 64% респондентів.

При цьому соціологи звернули увагу на те, що до лідера Туреччини Реджепа Ердогана, який останнім часом намагається виступити миротворцем і організувати переговори між Україною і Росією, негативно ставляться 42% українців, а позитивно – лише 38%. Окрім того, майже 30% респондентів заявили, що вони негативно ставляться до словацького прем’єра Роберта Фіцо, і тільки 14% сказали, що їх ставлення до нього позитивне.

А от лідером із позитивного ставлення українців є американський президент Джо Байден із результатом у 78%. Ледь від нього відстає очільник Польщі Анджей Дуда, у нього 76% підтримки. При цьому, згідно опитування, 62% позитивно ставляться до президента Франції Емманюеля Макрона.

Також українці добре ставляться до президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн та британського прем’єра Ріші Сунака. У них 60% та 56% відповідно. При цьому 55% опитаних сказали, що у них добре ставлення до канцлера Німеччини Олафа Шольца, а 50% - визнали, що мають добре ставлення до канадського прем’єра Джастіна Трюдо.

Окрім того, соціологи спитали українців про їх позитивне та негативне ставлення до держав. Абсолютними лідерами симпатій є Литва (91%), Латвія(90,5%) та Великобританія (90%). При цьому 90% опитаних позитивно ставляться до Німеччини і 87% до США.

Очікувано, що 95% українців заявили про своє негативне ставлення до Росії. Окрім того, 87% негативно ставляться до Білорусі та 82% сказали про своє негативне ставлення до Ірану.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як раніше ставилися українці до світових лідерів.