Соціологи дізналися думку українці щодо справи "слуги народу" Трухіна

Щось чули, але не знають деталей про справу, фігурантом якої є Трухін, 47,6% респондентів

Про справу про ДТП, у якій фігурує народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Трухін, знають 79% українців, із них 31,5% зазначають, що добре поінформовані про неї. Водночас серед опитаних, які знайомі зі справою, 64% вважають, що розслідування було здійснено здебільшого необ'єктивно (13,5% вважають, що розслідування велося здебільшого об'єктивно). Про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Щось чули, але не знають деталей про справу, фігурантом якої є Трухін, 47,6% респондентів. Вперше чують про ДТП – 19,2% українців.

Соціологи також запитали українців, які вважають, що справу розслідували здебільшого необ'єктивно, хто, на їхню думку, більшою мірою намагався вплинути на розслідування.

Так, 33,5% респондентів вважають, що це могли бути олігархи, з якими пов'язаний Трухін, 32% називають керівництво партії "Слуга народу", 21,2% – президента Володимира Зеленського, 19,7% – керівництво МВС, 11,6 % – керівників ДБР, 9,3% – рядових правоохоронців.

За даними КМІС, серед усіх опитаних українців 52% вважають, що у зв'язку зі "справою Трухіна" керівник Державного Бюро розслідувань має піти у відставку. 21% респондентів не вважає так.

Крім того, 58% українців вважають, що державний голова Володимир Зеленський несе персональну відповідальність за такі та подібні дії "слуг народу". 37% не згодні із цим твердженням.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що українці змінили своє ставлення до Російської Федерації. Порівняно з груднем 2021 року воно погіршилося.