Снігопади і морози до -23 градусів: синоптики прогнозують погоду на грудень

Прогноз погоди в Україні

Різкі перепади та скачки температури, зимові снігопади та сильні морози, коли стовпчик термометра може вночі опуститись за - 20 градусів. Погода на перший місяць зими – грудень, яку прогнозують українські синоптики, зовсім не схожа на лагідний та спокійний початок зими. Схоже, що грудень покаже свій норов. Про це інформує Gismeteo.

За прогнозом його синоптиків, перші дні зимового місяця, 2-3 грудня видадуться теплими, буде +10, але коли настануть вихідні, прийде похолодання.

Наступний тиждень буде багатий на снігопади, в кінці першої десятиденки -8-9 грудня посиляться морози. Зокрема, на північних територіях країни очікується -21-23 в нічні години, вдень потеплішає, але буде холодно -10-15 градусів.

Надалі синоптики кажуть, що погода стабілізується і не згадують про її сильні перепади.

Разом з тим, їх колеги з Українського гідрометцентру роблять прогноз на те, що поки чекати сюрпризів від першого місяця довгої зими ще не варто. Все буде, як за звичай. Температура повітря різко опускатись не буде, і сніг теж випаде в передбачених межах.

За їх словами, середньомісячна температура становитиме від-4 морозу до +3 тепла, в грудні так буває зазвичай. Щодо опадів, у вигляді мокрого снігу чи дощу, то вони теж не перевищуватимуть передбачені показники - 33-78 мм, в горах – місцями випаде 81-105 мм, що так само не дає підстав для хвилювання щодо майбутніх снігопадів. Тільки на північно-східних територіях країни опади будуть трохи меншими від передбачених.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що В Укргідрометцентрі дали прогноз на грудень: яка погода буде в Україні.