Головна Новини Суспільство події Сніг, гроза, сильний вітер та холод: в Україну йде морозний шторм
commentss НОВИНИ Всі новини

Сніг, гроза, сильний вітер та холод: в Україну йде морозний шторм

Синоптики попереджають про те, що у багатьох областях України будуть сильні заморозки та штормовий вітер

17 квітня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

Погода в українських регіонах  18 квітня  прогнозується  місцями прохолодною. В багатьох  регіонах пройдуть  сильні дощі та грози. Про це інформує Укргідрометцентр.

Сніг, гроза, сильний вітер та холод: в Україну йде морозний шторм

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Синоптики попередили про  сильні пориви вітру — до 15-20 м/с. В західних регіонах  прогнозуються навіть заморозки 0-5 градусів; в північних та центральних  регіонах — 0-3 градуси.

В Івано-Франківській та західних областях оголошено 3 рівень небезпеки. Там можуть сходити великі снігові лавини навіть при низьких додаткових навантаженнях.

При цьому, в країні 18 квітня буде хмарно. На цей день синоптики попереджують  про  опади  у всіх  регіонах, крім південно-східних, можливі  навіть грози. Вітер  буде північного напрямку  зі швидкістю 7-12 м/с. Можливі навіть сильні пориви вітру.

"Температура вночі у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях 3-8° тепла, вдень 7-12°; на решті територій  вночі 9-14°, вдень 14-19°, на південному сході та сході країни 22-27°. В Карпатах мокрий сніг; температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 0-5° тепла", — зазначено в повідомленні.

За інформацією  meteoprog, 18 квітня  на території  України буде прохолодно та  йтимуть дощі. Найтеплішою  буде погода в Луганській області. Там  стовпчик термометра  показуватиме +16...+29 градусів. Найхолоднішою  буде погода на Львівщині.  На території цієї області  стовпчик термометра показуватиме  4-10 градусів тепла.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що деякі території України можуть піти під воду. Співробітниця  відділу метеопрогнозів Українського гідрометеорологічного центру Олена Палагнюк  повідомила, що глобальне потепління нікому не принесе  користі. Бо низинні прибережні території на  півдні України теж можуть піти під воду, це  майже один мільйон гектарів території. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини