Ситуація зі світлом може покращитись: у Міненергтики порадували новинами

В експлуатацію введено блок АЕС

Після планового ремонту в експлуатацію введено блок однієї з українських АЕС потужністю 1000 МВт. Раніше глава "Укренерго" Володимир Кудрицький говорив, що додатковий блок на АЕС ненадовго покращить ситуацію в енергосистемі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

На одній з українських атомних електростанцій на 10 днів раніше від запланованого терміну було завершено плановий ремонт одного з блоків. Він введений в експлуатацію, що збільшить потужність енергосистеми на 1000 МВт.

Раніше голова "Укренерго" Володимир Кудрицький у ток-шоу "Української правди" повідомив, що в ніч із 7 на 8 червня вийде в роботу додатковий блок на АЕС, що ненадовго покращить ситуацію в енергосистемі. Дефіцит електроенергії прогнозують на вечірні години.

Раніше вже повідомлялося, що у суботу, 8 червня, графіки відключень світла діятимуть з 00:00 до 05:00 та з 16:00 до 24:00.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на сьогодні лише 27% українських ТЕС залучено до роботи. Про це глава уряду заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Ситуація в енергетиці дуже складна, це очевидно. Росія зруйнувала 50% нашої здатності генерації електроенергії. Фактично на сьогодні через ракетні та дронові атаки ми втратили 9,2 ГВт електроенергії, це половина нашої потужності, з якою ми проходили, наприклад, минулу зиму", - зазначив Денис Шмигаль.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українців мало не щодня попереджають, що слід готуватися до життя зі стабільними відключеннями світла протягом досить тривалого періоду. Однак виникає низка питань щодо тривалості відключення електроенергії вже зараз. Що таке стабілізаційне відключення світла? Чому в них така потреба? Чому одного дня буває, що українці сидять без світла, умовно кажучи 2 години, другого дня – 4? Чому є дні, коли люди змушені сидіти без світла по 18 годин? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.