Ситуація на кордоні з Польщею може погіршитися: у ДПСУ назвали причини

У ДПСУ прогнозують, що ситуація на кордоні з Польщею може погіршитися через блокаду перевізників

Затори на польсько-українському кордоні продовжують зростати. І вже не десятки, а тисячі вантажівок очікують на виїзд з Польщі в Україну через блокаду кордону польськими перевізниками на трьох пунктах пропуску. І поки що прогноз невтішний. Бо є підстави стверджувати, що ситуація ускладнюватиметься через обіцянки польських перевізників провести довгострокову акцію. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Станом на ранок, за інформацією польських колег, лише одна тисяча транспортних вантажних засобів очікують на можливість перетину на всіх трьох напрямках з Польщі в Україну, половина з них - на напрямку пункту пропуску "Ягодин" - зазначив Демченко .

Йдеться про три пункти пропуску: "Ягодин-Дорохуськ", "Краковець-Корчова", "Рава-Руська-Хребена", там стоїть тисяча вантажівок.

На решті пунктів пропуску рух вільний, учасники страйку не блокують рух легкового та автобусного транспорту на напрямі пунктів пропусків "Ягодин", "Краковець" та "Рава-Руська".

"Фактично ми помічаємо, що одна чи дві вантажівки прибувають до українських пунктів пропуску з боку Польщі. Це основний вантажопотік, який іде в Україну на цих трьох напрямках", – резюмував Демченко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що польські перевізники мають намір блокувати рух вантажного транспорту на кордоні з Україною, вимагаючи відміни пільг для роботи в ЄС українських перевізників. Тим часом у Єврокомісії наголошують, що угода про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС діятиме до липня 2024 року. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".