Головна Новини Суспільство події Синоптики розповіли, якою буде погода в липні
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики розповіли, якою буде погода в липні

Липень в Україні почнеться з дощів, місцями дуже сильних

25 червня 2020, 13:03 comments1508
Поділіться публікацією:

Погода в липні буде нестабільною. На зміну дощовим періодам різко приходитиме спека, і навпаки. Такий прогноз погоди зробив на найближчий місяць літа народний синоптик Леонід Горбань.

Синоптики розповіли, якою буде погода в липні

На початку липня краще не забувати вдома парасольку. Місяць розпочнеться з дощів. До того ж, з досить сильних. Потім протягом декількох днів також можливі дощі, але це вже будуть незначні опади.

Середина липня буде, в основному, дуже спекотною й сухою. Температура повітря може піднятися до +33 або навіть більше. Невеликий дощ, який може пройти, сильно ситуацію не змінить, а спека після нього лише посилиться. Температура почне трохи падати лише в 20-х числах липня.

Закінчиться другий місяць літа також дощами. У деяких районах, особливо на Заході, зливи будуть дуже сильними, що може знову спровокувати сильні паводки в гірських районах, — вважає Леонід Горбань. Денна температура при цьому різко впаде — до +22 або навіть +20 градусів.

"Липень цього року, як і червень, може бути дощовим, а температура  мінливою. Однак у серпні, навпаки, нас очікує суха і стабільно спекотна погода", — розповів синоптик.

Те, що в липні українців чекає аномальна спека підтвердив і Анатолій Прокопенко, заступник директора Українського гідрометцентру.

"Середньомісячна температура буде на рівні 20-25 градусів тепла і це на 1-2 градуси вище середнього. Також варто очікувати на грози, зливи з градом і шквалами", — каже Прокопенко.

Раніше "Коментарі" розповідали, як уберегтися від літньої спеки вагітним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини