Синоптики попереджають: на Україну чекає нова хвиля аномальної спеки

Україна на порозі нової хвилі спеки: температура повітря може досягти рекордних 40°С

Українцям варто готуватися до нової хвилі аномальної спеки, яка накриє країну вже за тиждень. Синоптики прогнозують, що з 13-14 серпня температура повітря може досягати 32...37 градусів, а в деяких регіонах і перевищуватиме ці показники.

За попередніми даними синоптика Наталії Діденко, температура повітря поступово підвищуватиметься, досягнувши свого піку 15 серпня. Цього дня у деяких регіонах очікується до 40 градусів. Ослаблення спеки прогнозується з 19 серпня.


Нещодавня хвиля спеки вже стала рекордною для України. У Києві 17 липня було зафіксовано історичний максимум температури – 35,6 градуса, що на 0,2 градуса перевищило попередній рекорд 2016 року. Аномальна спека негативно позначилася на енергосистемі країни, змусивши енергетиків запровадити графіки відключень.

Читайте також на порталі "Коментарі" - 22 липня 2024 року увійшов в історію як найспекотніший день за всю історію спостережень. Середня глобальна температура повітря досягла позначки 17,15°C, перевершивши попередній рекорд, встановлений лише на день раніше. Це вже другий день поспіль із рекордно високою температурою, що викликає серйозну тривогу у світової спільноти. Про це повідомляє Reuters.

Вчені попереджають, що рекордна спека є прямим наслідком зміни клімату, спричиненого діяльністю людини. Спалювання викопного палива призводить до викидів парникових газів, що утримують тепло в атмосфері, що призводить до глобального потепління та екстремальних погодних явищ.