Синоптик здивував прогнозом погоди на січень й назвав дати похолодання в Україні

В Україні очікується сильне похолодання, але воно не буде тривалим.

Другий місяць зими в українських регіонах-січеньсічень, прогнозують теплим, але йтиме багато опадів. В деяких місцях їх пройде в два рази більше за норму. Але прийдуть й морозні періоди, проте вони будуть короткочасні. Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич, інформує "Метеопрог".

За прогнозом Кібальчича, в кінці першої декади січня і спочатку другої очікують деяке просідання холоду, що накопичилось на півночі Європи, до більш південних широт, зокрема на території Центральної та Східної Європи.

"Тому в Україні також відбудеться помітне зниження температури, особливо у західних, північних та північно-східних областях. Орієнтовно, у період з 8 по 12 січня вночі морози у північних та східних областях України можуть зміцніти до -15…-20 °С", - попереджує синоптик.

Але, за словами прогнозиста, це січневе похолодання буде короткочасне. Через кілька днів, з 13-14 січня поновиться зональна циркуляція і температурний фон підвищуватиметься до відлиги по всіх українських регіонах.

Погода в третій декаді січня прогнозується плюсовою та буде з більшою кількістю опадів через розвиток активної циклонічної діяльності на території північно-західної Європи. Стовпчик термометра в українських регіонах буде показувати плюсову температуру, а опади прогнозуються, як дощі, деколи з мокрим снігом.

Як стверджує синоптик, січень буде з теплою погодою, особливо в південних та східних регіонах. Короткочасні морози в середині січня будуть нівельовані набагато більшим періодом теплих днів місяця.

"Кількість опадів буде достатньою, місцями випаде більше двох місячних норм", - дає прогноз Кібальчич.

Сніговий покрив, за його словами буде нестійкий та плямистий, і його велика ймовірність формування спостерігатиметься на території північних, північно-західних та північно-східних регіонів, ще в українських Карпатах.

"Часто протягом місяця будуть спостерігатися тумани. На дорогах періодично можлива ожеледиця", - завершив прогноз синоптик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше