Синоптик розповів, коли в Україну прийдуть перші заморозки і сніг

На думку народного синоптика Леоніда Горбаня, перших морозів не варто чекати раніше жовтня

За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня поки ще рано говорити про перші заморозки, тому що раніше другої половини жовтня серйозних похолодань в Україні не буде. Ну, а перший сніг в Україну прийде у другій половині осені. Як інформує видання "Коментарі", про це розповів народний синоптик Леонід Горбань в інтерв'ю порталу "Обозреватель".

За словами Леоніда Горбаня, найбільше пощастить жителям центральних регіонів України. У цій частині нашої держави весь жовтень будуть фіксуватися майже літні температури, але все ж у другій середині не виключені заморозки. Після 21 жовтня варто очікувати різке похолодання. Найбільш мінімальна температура в жовтні буде спостерігатися з 25 по 28 число місяця. Ось тоді стовпчик на термометрі й опуститься до -1 і -2 вдень і -3, -5 вночі.

Водночас можливий і перший мокрий сніг, який швидко розтане. Очікувати його варто в південних областях країни. Синоптик зазначає, що з 21 по 26 жовтня різке похолодання відбудеться на півдні країни. За ці п'ять днів температура стрімко опуститься на мінус 12 градусів і на стовпчику термометра буде в межах -2, -4.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" - Леонід Горбань спрогнозував значне похолодання в Україні вже в серпні, а також два "бабиних літа" і аномально теплу першу половину вересня. Говорячи про серпень, синоптик зазначив, що зараз температура тримається в межах +29...+31. Але так буде недовго. Вже починаючи з 12 серпня, температура істотно почне опускатися. Кожен день буде ставати холодніше, і вже після того, як ми відсвяткуємо День Незалежності України, максимальний температурний режим буде спостерігатися на рівні +22...+24 градусів.