Головна Новини Суспільство події «Сильна заява»: популярний герой мемів потрапив під санкції в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

«Сильна заява»: популярний герой мемів потрапив під санкції в Україні

Мінкульт вніс російського ведучого в «чорний список»

23 березня 2021, 18:43
Поділіться публікацією:

Відомий у Мережі завдяки численним мемам російський ведучий Сергій Дружко включений до "чорного списку" як особа, яка загрожує національній безпеці України. Про це йдеться в повідомленні Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП).

«Сильна заява»: популярний герой мемів потрапив під санкції в Україні

Фото з відкритих джерел

Росіянин був внесений до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, на підставі звернення Служби безпеки України.

У Мінкульті зазначили, що лист від СБУ щодо Дружко надійшов до них 11 березня 2021 року. Відповідним наказом міністерства російського актора і телеведучого додали до переліку 19 березня.

"Процедура здійснюється автоматично, — наголошується у повідомленні. — Оскільки згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати "включати" або "не включати" до списків МКІП не наділене".

Додамо, що російський шоумен у 2016 році записав пісню про Крим, неодноразово публічно заявляв, що вважає Крим "історично російською територією".

У базу даних сайту "Миротворець" ведучий-мем потрапив ще у 2017 році внаслідок того, що відкрито підтримує російську агресію в Україні.

Мемом же Дружко став завдяки телепередачі "Неймовірно, але факт".

Раніше повідомлялося, що народний депутат України, член партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко звернувся до Служби безпеки з проханням розглянути заборону на в'їзд на територію країни популярному російському реп-виконавцю Басті.

Повідомляється, що репер повинен виступити в Києві 25 і 26 червня. У 2017 році Служба безпеки вже забороняла російському реперу в'їжджати на територію України через незаконне відвідування окупованого Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини