Головна Новини Суспільство події Шольц та Макрон проведуть "таємну зустріч": яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц та Макрон проведуть "таємну зустріч": яка причина

За інформацією Politico, Шольц та Макрон проведуть "таємну зустріч" перед візитом Сі Цзіньпіна до Франції.

2 травня 2024, 17:42
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон проведуть "таємну вечерю" в Парижі. Зустріч відбудеться за кілька днів до приїзду до Франції глави Китаю Сі Цзіньпіна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Шольц та Макрон проведуть "таємну зустріч": яка причина

Макрон та Шольц. Фото: з відкритих джерел

Як стало відомо, Олаф Шольц і Еммануель Макрон будуть на зустрічі зі своїми дружинами. Вона пройде в одному із французьких ресторанів.

Журналісти уточнюють, що ключовою темою буде візит Сі Цзіньпіна, який приїде до Франції вже в неділю, 5 травня, і пробуде там три дні. Німецький канцлер, ймовірно, розповість французькому президентові про свою поїздку до Китаю минулого місяця.

Співробітник Німецького фонду Маршалла Ноа Баркін розповів, що Макрон планує переконати Шольца бути з ним на зустрічі з Сі Цзіньпіном, яка відбудеться наступного тижня. Також планується, що участь візьме голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Politico пише, що під час вечері Макрон та Шольц можуть обговорити і фінансування сфери оборони в ЄС. Президент Франції хоче створення "оборонних облігацій", які передбачають випуск у Європі боргових зобов'язань для фінансування військових інвестицій. Шольц поки що не підтримує ініціативу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на жорстку критику США щодо китайської підтримки РФ, офіційний Пекін продовжує своє підігравання Москві в ракурсі російсько-української війни. І роблячи фінансово-економічні зв'язки більш прихованими. І продовжуючи гри у псевдомиротворчість. Візит китайського лідера Сі Цзіньпіна до Європи, що має розпочатися з 5 травня (має намір відвідати Францію, Сербію і Угорщину) той же Bloomberg розглядає як спробу посварити Європу та США. Втім, за даними того ж таки Bloomberg, французький президент Еммануель Макрон сподівається, що переконає Сі вплинути на Путіна, щоб той припинив агресію проти України. Які очікування від китайської гри довкола теми російсько-української війни? Чи готовий Пекін прислухатися до Заходу чи продовжить підігравати Москві? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини