Шольц проведе зустріч із Байденом: що обговорюватимуть про Україну

Вашингтон та Берлін Шольц обговорюватимуть допомогу Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, який сьогодні буде з офіційним візитом у Вашингтоні, проведе зустріч із президентом США Джо Байденом. Під час розмови лідерів США та Німеччини ключовими темами стануть повномасштабна війна в Україні, а також трансатлантичні відносини та загроза з боку Китаю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Видання зазначає, що американська сторона досить обтічно повідомила про майбутні переговори, натякнувши, що ця зустріч потрібна США та Німеччині для того, щоб "звірити годинник" в оцінці подій на полі бою в Україні.

"Обидва лідери хотіли, щоб це була зустріч на робочому рівні, хотіли, щоб вона була дуже глибокою, зосередженою на питаннях України", - прокоментував журналістам високопосадовець США на умовах анонімності.

Ключовою темою розмови Байдена та Шольця буде додаткова військова підтримка України, яка готується до нового російського наступу найближчими тижнями. У день візиту Шольца Вашингтон має оголосити про новий пакет військової допомоги Києву – за даними Reuters, на суму 400 мільйонів доларів.

Окремою темою у світлі війни в Україні стане питання можливої активізації Китаю з українського питання, а саме готовності Пекіна розпочати постачання озброєння для підтримки Росії у війні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Інституті вивчення війни розповіли, що показав інцидент у Брянській області – на Кремль обрушилася критика.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗСУ "відмінусували" у росіян штурмовик, вертоліт та 7 безпілотників.