Шмигаль назвав території, де не будуть вимикати світло

В Україні не будуть вимикати світло містам та селам у 20-кілометровій прифронтовій зоні та поблизу кордону з Росією та Білоруссю.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав розширений список об’єктів та територій, яким не будуть вимикати світло. Насамперед це стосується населених пунктів у прикордонній зоні з Росією та Білоруссю, а також прифронтових територій.

Денис Шмигаль під час виїзного засідання у Запорізькій області оголосив список об’єктів, який гарантується пріоритетне електропостачання.

"Окрім об’єктів газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, лікарень, відключатись від світла не будуть населені пункти, а також об’єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з росією, Білоруссю та в 20-ти кілометрах прифронтової зони", - повідомив Шмигаль.

За його словами, конкретний перелік вдалось визначити завдяки комунікації уряду та Обласних військових адміністрацій.

Крім того, Шмигаль розповів, що уряд реагує на скарги суспільства щодо несправедливості розподілу електроенергії.

"Буде покращено алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість і тривалість вимкнень", - додав Шмигаль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Держенергонагляді зробили заяву, чи справедливо українцям вимикають світло. Через постійні скарги українців, установа вирішила перевірити обленерго на дотримання графіків та вказала на область, де найбільші проблеми. За словами керівника Держенергонагляду, існують обґрунтовані причини, що оператори системи розподілу не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень.

Також "Коментарі" писали про те, чи експортує Україна електроенергію в інші країни під час відключень світла. В Міністерстві енергетики відреагували на інформацію та заявили, що заяви про експорт української електроенергії - це "ворожі ІПСО".