Шмигаль назвав головний мінус карантину вихідного дня

Карантин спричинив зростання кількості безробітних

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що карантин вихідного дня, який діяв з 14 по 30 листопада, є фактично українським продуктом і його вже починають використовувати європейські країни. Але попри те, що він показав свою ефективність в боротьбі з COVID-19, є у нього і негативні наслідки.

"Карантин вихідного дня вплинув на рівень зайнятості. Це негативний вплив, він є, він відстежується за графіками. На початок карантину у нас було 361 000 зареєстрованих безробітних, сьогодні - 420 000. Ще місяць тому було 396", - підкреслив Шмигаль.

Прем'єр-міністр розповів, що ВВП не постраждав, але після дії карантину вихідного дня в країні почався другий пік звернень з безробіття, а перший був після впровадження весняних карантинних обмежень.

Денис Шмигаль зазначив, що найбільше постраждала сфера обслуговування і сфера розваг, де задіяна велика кількість людей і робочих місць.

Нагадаємо, що глава Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) Максим Степанов розповів, що завдяки карантину вихідного дня в країні вдалося нормалізувати ситуацію з поширенням COVID-19. За період дії карантину з'явилася позитивна динаміка, адже кілька днів поспіль кількість тих, хто видужав, перевищувала кількість нових випадків захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що уряд України збирається в січні 2021 року ввести жорсткий карантин, тому що в цей період, згідно з прогнозами вчених, очікується третя хвиля коронавірусної інфекції. На українців чекає ряд обмежень, і в першу чергу вони стосуються проведення масових заходів.