Шахраї придумали нову схему для ошуканства українців: як не стати їх жертвою

Повідомлення про нову аферу почали надходити в поліцію з початку серпня

У кіберполіції розповіли про нову аферу шахраїв в інтернеті. Про це повідомляється в офіційному телеграм-каналі МВС України.

Як стало відомо, з початку цього місяця в кіберполіції почали надходити повідомлення від потерпілих громадян, які розповідали про присвоєння аферистами їхніх грошей.

У чому полягає схема

У різних соціальних мережах правопорушники поширюють відео від імені відомої телеведучої, де йдеться про виплати за участь у проходженні соціального опитування. В описі під роликом аферисти розміщують посилання на ресурс, на якому нібито можна отримати нагороду за проходження опитування.

Для переконливості шахраї самі пишуть під відео коментарі про успішне отримання грошових коштів, щоб у жертви склалося враження про чесність такого сайту.

Пройшовши опитування, громадянам пропонують ввести дані своїх банківських карт нібито для отримання винагороди й оплати "комісій". Однак в разі виконання цих дій постраждалі не тільки переводять шахраям свої гроші, а й передають банківські дані, якими зловмисник можуть скористатися у власних інтересах.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що українська телеведуча розповіла, як шахраї обманюють людей у соцмережах. Вона зазначила, що навіть звичайнісіньке запрошення в театр через інтернет може бути частиною плану шахраїв і залишити вас без коштів. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що шахраї придумали нову схему для ошуканства українців, відправляючи їм фейкові електронні листи. Читайте в нашій статті, у чому саме полягає це ошуканство.