Серпнева спека до +35° повертається знову: прогноз погоди на початок тижня

Дощі та грози можливі в Карпатах, в Сумській, Полтавській та Черкаській областях

Початок нового, робочого тижня знову буде сонячним та спекотним. Хоча прогнозувачі погоди кажуть, що в різних українських регіонах в ці дні буде строката погода. Стовпчик термометра на території різних областей показуватиме що раз іншу температуру і коливатиметься від +12 - до +35 спекотних градусів.

Таку погоду на початок тижня, зокрема, на понеділок, передбачає синоптикиня Наталка Діденко.

Прогнозувачка погоди стверджує, що серпнева спека повертається, бо в південних регіонах нашої країни добряче припікатиме - +30… +35 градусів, в західних регіонах прохолодніше – від +20 до +25 градусів, а в Карпатах місцями стовпчик термометра показуватиме лише - +12…+18 градусів.

"Тепліше традиційно буде на Закарпатті, до +25… +27 градусів. У північних областях: на Житомирщині +24, на Київщині +25, +26, на Чернігівщині +28, на Сумщині +28… +30 градусів. У центральній частині: на Вінниччині +24, на Дніпропетровщині +33, на Полтавщині, Черкащині +31, у Кропивницькому з районами +32 градуси. На сході України +30+34 градуси", – такий прогноз на початок тижня від Наталки Діденко.

Про дощі. Вони також будуть присутні. Синоптикиня прогнозує, що серпневі дощі та грози можливі в Сумській області, в Карпатах, також вони прийдуть в Полтавську та Черкаську область.Проте, в більшості українських регіонів погода буде сонячною та сухою.

Щодо вітру, то він в ці дні буде в Україні північно-східного, помірного напрямку.

В столиці нашої країни початок тижня буде прохолоднішим, як у вихідні. Стовпчик термометра показуватиме до +26 градусів, стверджує Діденко. Щодо серпневих дощів, то їх ймовірність в понеділок дуже мала, можливо, невеликі крапнуть вночі або вранці.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Папа Римський - про розблокування зернового коридору та "знак надії" для України.