Що шукають росіяни в Азовському морі й до чого тут окупований Крим

РФ розпочала пошуки прісної води для Криму

Російська Федерація розпочала пошуки прісної води для окупованого Криму під дном Азовського моря. Про це інформує ТАСС.

За інформацією журналістів, так званий "віце-прем'єр" окупованого Криму Євген Кабанов розповів про початок робіт з пошуку прісної води. Проте окупанти ще не знають, чи є під Азовським морем питна вода.

Екіпаж російського науково-дослідного судна почав бурити дно Азовського моря, щоб дослідити, чи є там прісна вода.

Кабанов заявив, що наявність води підтверджено даними геологорозвідки, але до 1 липня вчені повідомлять про результати досліджень. Тому говорити про потенційні запаси і якість води поки передчасно.

Нагадаємо, що до 2014 року основним джерелом подачі води до Криму був Північно-Кримський канал із забором води з Каховського водосховища. А нещодавно, 25 квітня, колишній прем'єр-міністр АР Крим, глава Консультативної ради у справах війни при президенті України, радник голови Офісу президента України Сергій Куніцин, за даними деяких ЗМІ мало не у відкриту агітував за подачу води до Криму, пропонуючи націоналізувати Північно-Кримський канал, по якому до 2014 року здійснювалося водопостачання Криму з материкової частини України. Він також називав питання подачі води до Криму — джокером в рукаві Києва.

Також стало відомо, що понад 119 га заповідної зони пам'ятки природи півострова Меганом в Криму позбавили охоронного статусу та без торгів віддали під забудову.

Раніше "Коментарі" повідомляли, яким чином Україна може відповісти на раптову атаку Росії з боку Кримського півострова. В уряді вважають, що армії РФ знадобиться куди більше бійців, ніж вона має зараз. Подробиці шукайте в нашому матеріалі.