Головна Новини Суспільство події Що має зробити Захід, щоб уникнути початку Третьої світової: The Telegraph розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що має зробити Захід, щоб уникнути початку Третьої світової: The Telegraph розкрив деталі

Політика умиротворення агресорів вкотре доводить свою неспроможність

5 серпня 2024, 08:36
Поділіться публікацією:

Західні лідери мають припинити політику умиротворення агресорів у світі, оскільки це лише наближає Третю світову війну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку на сторінках британської The Telegraph висловив близькосхідний оглядач Джейк Уолліс Сімонс.

Що має зробити Захід, щоб уникнути початку Третьої світової: The Telegraph розкрив деталі

Близький Схід. Фото: із відкритих джерел

Обурення журналіста викликали заклики Білого дому до деескалації, адресовані Ізраїлю та Ірану після ліквідації політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Зокрема, Джо Байден заявив, що вбивство лідера терористів "не допомогло" посиленню безпеки Ізраїлю. На думку Сімонса, такі заклики до деескалації грають на руку лише агресорам.

"Тільки божевільний хотів би війни. Але протягом тисячоліть ми знали, що умиротворення — це не спосіб уникнути цього. (...) На Заході чомусь забули, що якщо ти уникаєш конфлікту, він прийде до тебе на умовах ворога" , – пише він.

На думку оглядача, незважаючи на свою переважну військову міць, сучасний Захід втратив будь-яке відчуття "морального здоров'я та бойової сили". Сімонс зазначає, що Захід на словах підтримує право Ізраїлю на самооборону, але коли Ізраїль мститься, його звинувачують у розпалюванні війни або геноциді.

"У вухах багатьох ізраїльтян заклики до "деескалації" звучать як прохання оголити шию для ножа", — зазначає він.

Сімонс визнає, що теорія очікуваної відплати Ірану за ліквідацію Ханії може стати "провісником Третьої світової війни", хоча швидше за все це буде обмежений удар. Однак він також нагадує, чим закінчилася спроба Ізраїлю вести більш стриману політику протягом попередніх років – вторгненням із Сектору Газа 7 жовтня минулого року.

"Рано чи пізно Захід має прокинутися. Ніхто не хоче війни. Але як відповісти, коли тебе хоче війна?", — резюмує оглядач.

Читайте також на порталі "Коментарі" — таки війна: США готують перекидання на Близький Схід додаткових бойових літаків.

Також видання "Коментарі" повідомляло, як США готуються захищати Ізраїль: де розгорнуть додаткові сили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини