Що чекає на працівників ТЦК після початку роботи військової поліції: у Раді дали відповідь

Поки що депутати підтримали законопроект про військову поліцію лише у першому читанні і він не виключає внесення багатьох правок

Військова поліція стежитиме, зокрема, за працівниками Територіальних центрів комплектування (ТЦК) та соціальної підтримки (СП). Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив народний депутат від "Слуги народу", член комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов.

Водночас, його колега, нардеп від "Голосу", яка входить до комітету з нацбезпеки Соломія Бобровська, не впевнена, що військова поліція виявлятиме порушення у ТЦК.

"Бо це одна система, навряд чи вона каратиме сама себе", - зазначила Соломія Бобровська.

Втім, Неклюдов зазначив, що напередодні народні обранці підтримали законопроект лише у першому читанні і він не відкидає внесення багатьох правок.

"Там буде дуже багато поправок, і закон зміниться", - додав парламентарій.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект про військову поліцію (№6569-д).

Документ підтримали 247 народних депутатів. Проект закону передбачає формування військової поліції з правоохоронними функціями, яка входить до складу сектору безпеки та оборони.

Мета військової поліції – забезпечення правопорядку та військової дисципліни у Міністерстві оборони України, Збройних силах України та Державній спеціальній службі транспорту. Її діяльність координується Кабміном через міністра оборони. Під час дії воєнного стану координацію здійснює головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ТЦК не можуть затримувати без поліції, а поліція вручати повістки без ТЦК: деталі.