Що Білл Гейтс вважає найбільшим досягненням людства

Американський мільярдер Білл Гейтс зазначив, які, на його думку, наукові досягнення є найбільшими в історії

Американський підприємець, засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс, який нещодавно потряс світ новиною про своє розлучення з дружиною, розповів, які наукові досягнення вважає найбільшими в історії людства.

В інтерв'ю газеті Handelsblatt, 65-річний мільярдер зазначив, що найбільшим проривом, на його думку, є розробка вакцин. З їх допомогою люди справляються з багатьма захворюваннями, зокрема Білл Гейтс відзначив створення вакцин від коронавірусної інфекції. За його словами, вони дають людству надію на те, що в цьому році ми зможемо перемогти пандемію і повернутися до нормального життя.

Другим за значимістю найбільшим відкриттям екс-глава Microsoft назвав винахід мікропроцесора - програмно-керованого пристрою, призначеного для обробки цифрової або аналогової інформації. Цей винахід зробив можливим персональний комп'ютер і запустив революцію у сфері інформатики.

На третє місце Білл Гейтс поставив Зелену революцію - переворот в сільському господарстві, який стався в 1940-1970-х роках та привів до збільшення світової сільськогосподарської продукції. Мільярдер зазначив і "батька Зеленої революції" агронома Нормана Борлоуга, який вивів нові високоврожайні сорти пшениці, що дозволили вирішити проблему самозабезпечення Мексики зерном.

Нагадаємо, що американський підприємець Білл Гейтс назвав головну помилку уряду в боротьбі з коронавірусною інфекцією.

Раніше видання "Коментарі" повідомляє, що один з найбагатших людей на планеті Білл Гейтс зробив гучну заяву про майбутнє світу. Він зазначив, що після закінчення пандемії людство зіткнеться з новими глобальними загрозами.