Ще одна країна заговорила про можливість військового нападу з боку РФ

Швеція хоче якнайшвидше приєднатися до НАТО, щоб мінімізувати ризики нападу з боку РФ

Росія може здійснити військовий напад на Швецію. Такого висновку дійшов Комітет із оборони парламенту Швеції. Як пише портал "Коментарі", про це повідомляє шведський телеканал "SVT".

У парламентській доповіді наголошується, що хоча основну частину російської армії зараз задіяно в Україні, не можна виключати напади на Швецію.

"Росія також ще більше знизила поріг застосування військової сили та демонструє високу схильність до політичних та військових ризиків. Здатність Росії проводити операції з використанням військово-повітряних сил, військово-морських сил, зброї далекого радіусу дії або ядерної зброї проти Швеції залишається незмінною", – вважають до Комітету з оборони парламенту Швеції.

За інформацією ЗМІ, у доповіді подано нову оборонну доктрину Швеції, головним фундаментом якої є членство в НАТО. Раніше ж шведи не наголошували на співпраці з НАТО, йшлося лише про пріоритет співпраці з іншими північними країнами та ЄС.

Нагадаємо, Швеція намагається зміцнити свою оборону та передала заявку на вступ до НАТО у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. питання повноцінного приєднання Швеції до НАТО зупинилося через позиції Туреччини та Угорщини, які поки що відмовляються ратифікувати заявку на вступ Швеції до альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - не лише F-16: Швеція оголосила про навчання українських пілотів на своїх винищувачах.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що відбудеться на саміті у Вільнюсі, яку пропозицію Україні озвучить НАТО.