Ще один фейк про Зеленського: вигадане графіті з The Beatles у Лондоні

Фейк про Зеленського та The Beatles знову ожив у російських соцмережах: немає доказів наявності графіті у Лондоні

У серпні цього року в російських соціальних мережах з'явилася новина про нібито існуюче графіті в Лондоні, де Президент України Володимир Зеленський зображений разом із членами легендарного гурту The Beatles. За змістом фейка, під мостом, розташованим неподалік від будинку Пола Маккартні, Зеленський "краде гаманець" у Джорджа Харрісона. Ця історія знову набула обертів, ставши черговим "витком" російської дезінформації.

Перші згадки про це "графіті" з'явилися у російському інформаційному просторі, швидко розповсюджуючись серед проросійськи налаштованої аудиторії за кордоном. Така інформація сприйнялася деякими як правдива, проте жодних реальних доказів, що б підтвердили існування такого малюнку, не було знайдено. Жодне надійне британське видання не повідомляло про подібні зображення, а фотографії, які обіграли соцмережі, не мають жодного підтвердження своєї автентичності.


Центр протидії дезінформації активно спростовує ці твердження, підкреслюючи важливість перевірки інформації перед її поширенням.

"Ми закликаємо громадськість довіряти лише перевіреним джерелам та бути вкрай обережними з непідтвердженою інформацією, особливо коли вона поширюється з метою дискредитації," – коментує речник Центру.

Читайте також на порталі “Коментарі” - В інтернеті поширюється чутки, що Президент України Володимир Зеленський нібито купив за 15 мільйонів доларів парадний автомобіль Адольфа Гітлера. Як з'ясувалося, ця інформація не відповідає дійсності. Фейкова новина з'явилася на сайті Seattle Tribune, який був створений лише кілька днів тому, і автора статті навіть не вказали.