СБУ назвала імена російських військових, які знущалися з українських полонених

Служба безпеки України назвала імена двох російських військовослужбовців, яких підозрюють у жорстокому поводженні з українськими полоненими під час бойових дій на Харківщині

Служба безпеки України оголосила про підозру двом російським військовим, які брали участь у знущанні над українськими полоненими в Харківській області в травні-червні цього року. Як повідомили в СБУ мова йде про командира Олексія Кіпріна та старшого стрільця Олексія Кучманова.

Обвинувачення базуються на відео, яке показує, як вони знущаються з чотирьох українських військовополонених. На запису видно, як полонених б’ють, кидають на землю та імітують стрільбу біля голови. Відео, зняте Кіпріном, стало частиною доказів у справі.

На основі зібраних доказів та проведених експертиз, російських солдатів звинуватили за статтями українського законодавства, які карають за порушення законів війни. Справа передана прокуратурі Харківської області.

“Наразі тривають комплексні заходи для притягнення обох рашистів до відповідальності. Служба безпеки України наголошує на невідворотності покарання за злочини проти українців”, - йдеться в повідомленні СБУ.

Крім того, ”Коментарі” писали про черговий воєнний злочин – росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, інформує портал "Коментарі".

Читайте також на порталі “Коментарі” - Імовірний розстріл російськими окупантами українського військовополоненого – це черговий злочин росіян. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у своєму Telegram-каналі зробив омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець.