Головна Новини Суспільство події СБУ наклала санкції на авіакомпанії, що літають до РФ та Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ наклала санкції на авіакомпанії, що літають до РФ та Криму

Літаки кількох іноземних авіакомпаній припиняють польоти над Україною

3 лютого 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Молдовська JET4U S.R.L. та португальська JET4U LDA авіакомпанії потрапили під санкції від Служби безпеки України. Їм заборонені будь-які маневри у повітряному просторі держави. Інформацію оприлюднила прес-служба СБУ.

СБУ наклала санкції на авіакомпанії, що літають до РФ та Криму

Авіакомпанії Молдови і Португалії потрапили під українські санкції. Фото: Private Get Catering

До таких обмежень довелося вдатися через постійне оформлення перельотів згаданими іноземними компаніями до Російської Федерації, а також на українські території, котрі нині знаходяться в окупації (АР Крим). Звичайно, було проаналізовано діяльність авіаорганізацій, що довело — працюють вони із порушенням чинного законодавства України.

"Зупинення виконання фінансових та економічних зобов’язань, повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, блокування активів", — саме такі санкції застосовано до авіакомпаній Молдови та Португалії, зазначається на офіційному сайті СБУ.

Можливість припинити введенні обмеження є, навіть дві. У першому варіанті Росія має повернути Україні анексований Крим, у другому — згідно із рішенням ЄСПЛ відшкодувати всі нанесені через анексію півострова збитки.

За інформацією ЗМІ, послугами саме цих іноземних авіакомпаній користувалися політики Тарас Козак та Віктор Медведчук. Останній, попри заборону прямих перельотів між Україною та Російською Федерацію, часто подорожував чартером до Москви. Ймовірно, саме з огляду на постійні порушення в Україні ввели окремі санкції, що забороняють Козаку та Медведчуку користуватися приватними літаками. Авіаційна техніка, яка знаходиться у їхній власності, не має права підійматися у повітряний простір України.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні рішенням РНБО заблоковані телеканали "NewsOne", "112 Україна" та "ZIK".Представники партії "ОПЗЖ" переконані, що це наступ на свободу слова. Одним із варіантів зміни ситуації вони розглядають передачу прав власності журналістам, які працюють на каналах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини