Головна Новини Суспільство події Російська нафта знову повертається до Європи: як це стало можливим
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська нафта знову повертається до Європи: як це стало можливим

За даними Bloomberg, російська нафта повертається до Європи через дизельне паливо з Індії

28 квітня 2023, 14:05 comments3234
Поділіться публікацією:

Російська нафта, як і раніше, надходить до країн Європейського Союзу, але тільки через дизельне паливо з Індії. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Російська нафта знову повертається до Європи: як це стало можливим

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що ще в грудні ЄС заборонив практично будь-який морський імпорт сирої нафти з Росії. Через два місяці він розширив заборону на паливо. Однак правила не заважали таким країнам, як Індія, скуповувати дешеву російську нафту, перетворювати її дизельне паливо, і відправляти її назад до Європи з націнкою.

Згідно з даними аналітичної компанії Kpler, які з'явилися в розпорядженні Bloomberg, азіатська країна цього місяця стане найбільшим постачальником палива до Європи, одночасно купуючи рекордні обсяги російської нафти.

"Російська нафта повертається до Європи, незважаючи на всі санкції, і Індія, яка нарощує експорт палива на захід, є гарним прикладом цього, — сказав Віктор Катона, провідний аналітик Kpler. — З огляду на те, що Індія споживає так багато російських барелів, це неминуче".

З одного боку, ЄС потребує альтернативних джерел дизельного палива тепер, коли він перекрив прямі потоки з Росії, яка раніше була його основним постачальником. Однак зрештою це підвищує попит на московські барелі і означає додаткові витрати на фрахт. Це також означає посилення конкуренції для європейських нафтопереробників, які не можуть отримати доступу до дешевої російської нафти.

За даними Kpler, імпорт палива до Європи з Індії перевищить 360 тисяч барелів на день, випередивши імпорт із Саудівської Аравії. Постачання російської сирої нафти до Індії, як очікується, у квітні перевищать 2 млн барелів на день, що становить майже 44% від загального обсягу імпорту нафти до країни.

Більше половини російських морських постачань нафти припадало на країни Європейського союзу та "Великої сімки" до того, як блок почав скорочувати закупівлі у відповідь на вторгнення країни в Україну на початку 2022 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Туреччина не збирається вводити санкції проти РФ — що може змінитися після виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини