Росіяни намагалася влаштувати "Боїнг-2" – СБУ завадила супротивнику

Наразі тривають слідчо-оперативні дії щодо встановлення всіх обставин викритого злочину та притягнення до відповідальності його організаторів

Українським спецслужбам вдалося знешкодити ворожу ДРГ, яка збиралася збити пасажирський літак, після чого, як це вже було з малазійським Боїнгом у небі над Донбасом, звинуватити у цьому українських захисників та союзників України, які надають Києву військову допомогу. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляється на офіційній сторінці СБУ у Facebook.

Результатом багатоетапної спецоперації СБУ стало затримання та нейтралізація глибоко законспірованої російської диверсійно-розвідувальної групи. Почерк росіян добре відомий. Знову мали постраждати мирні громадяни, причому Білорусі чи Росії. Російські терористи мали намір збити повітряне судно в небі над однією з цих країн.

Після теракту Росія мала намір виставити звинувачення Україні, а також тим країнам, які постачають в Україні оборонне озброєння, аби стримувати російську агресію. Для того щоб провокація вдалася, противник збирався обстріляти пасажирський літак зенітно-ракетним комплексом (ПЗРК) Stinger.

Завдання агентурної групи якраз і полягало в тому, щоб викрасти та потай доставити іноземний ПЗРК з території України на територію країни-агресора.

СБУ стало відомо, що до складу ДРГ входило дві особи з подвійним громадянством та завербований ними спільник. Спецоперація пройшла успішно – працівниками СБУ затримано всіх злочинців.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у британській розвідці розповіли, чому для РФ важливо було захопити Херсон і тепер Кремль дає завдання нізащо не складати зайнятих позицій.