Головна Новини Суспільство події Росія провела секретну операцію, щоб залякати одного з лідерів НАТО за допомогу Україні: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія провела секретну операцію, щоб залякати одного з лідерів НАТО за допомогу Україні: деталі

Російські ударні підводні човни двічі спостерігали біля берегів Британії

2 липня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабної війни Росії проти України російські підводні човни проводили двічі безпрецедентні місії в Ірландському морі. Британські сили перейшли на захист британських та ірландських вод після двох розгортань ударних підводних човнів класу "Кіло". Один був близько 18 місяців тому, а інший зовсім недавно. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

Росія провела секретну операцію, щоб залякати одного з лідерів НАТО за допомогу Україні: деталі

Підводні човни РФ помічали біля Ірландського моря. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, масштаби пересування російських підводних човнів вийшли за межі того, що раніше бачили офіційні особи Великобританії, повідомляє Bloomberg з посиланням на три джерела, знайомі з цим питанням.

Підводні човни класу "Кіло" можуть стріляти російськими крилатими ракетами "Калібр", торпедами та ставити міни.

Росія має понад 60 підводних човнів класу "Кіло", максимальна швидкість яких у надводному положенні становить 17 вузлів, а в підводному — 20 вузлів. Вони використовувалися для нападу з боку Чорного моря.

Військово-морський інститут США заявляє, що "Кіло" — це "одна з найуспішніших військово-морських програм у сучасній історії".

Повідомляється, що офіційні особи США були обізнані про ці рухи, які могли бути спробою залякати Велику Британію через її підтримку України або виявити слабкі місця у британській та ірландській обороні.

Російському підводному човну було б складно плавати в Ірландському морі, не порушуючи міжнародне право, оскільки за законом вони можуть плавати лише по поверхні територіальних вод.

За повідомленням Bloomberg, через глибину Ірландського моря російському судну буде складно подорожувати під водою.

Було відомо про розміщення російських підводних човнів у водах довкола Британії та західної Ірландії під час війни в Україні. Однак раніше не повідомлялося, що вони подорожували Ірландським морем, що відокремлює Великобританію від Ірландії.

Ірландські ЗМІ повідомили, що британський військовий корабель і гелікоптер переслідували російський підводний човен біля гавані Корк на південному заході Ірландії. Повідомляється, що Великобританія втрутилася, тому що ірландські сили не змогли протистояти підводній загрозі у Корку, який є точкою приєднання підводного кабелю, що з'єднує Великобританію та Канаду.

Читайте також на порталі "Коментарі" — країнам НАТО настав час приймати рішення: Бербок зробила обнадійливу заяву про війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини