РНБО наклала санкції на Parimatch на 50 років

Компанія Parimatch звернулася до президента через санкції РНБО

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких і українці. Про це свідчить указ президента №145/2023 від 10 березня 2023 року. Серед тих, проти кого запроваджено санкції – Parimatch. У компанії вже звернулися до глави держави

Згідно з президентським указом санкції введено, як проти російських, так і проти українських беттингових компаній. До останніх належить і Parimatch, на яку тепер наклали санкції. У компанії вже відреагували та звернулися до президента України.

"Після початку широкомасштабного вторгнення Росії на територію України окремими працівниками Служби безпеки України створюється тиск на компанію", – стверджують там.

За словами компанії, представники СБУ нібито блокували роботу платіжних систем, створювали підстави для відкриття кримінальних справ за статтями "державна зрада" та "здійснення колабораційної діяльності", а також "фальсифікували дані щодо компанії" і намагалися внести компанії холдингу до списків санкцій.

У Parimatch стверджують, що бренд припинив діяльність на території Росії після початку повномасштабного вторгнення, заборонив використання бренду, технічних рішень компанії та будь-яку присутність на території країни-агресора. Підтвердженням тому, за словами представників компанії, є офіційний висновок та висновок міжнародної юридичної фірми Mayer Brown (DOU надішле запит на отримання екземпляра висновку).

"Протягом усього часу військового вторгнення Росії в Україну до нас жодного разу не надходили запити від СБУ щодо роз'яснень зупинки франшизи в Росії. Контакти зі співробітниками СБУ мали лише формат загроз, залякування та здирництва", - додали в Parimatch.

У зверненні компанія наголосила, що допомогла силовим структурам та благодійним фондам на "загальну суму понад 500 млн грн", і попросила президента Зеленського перевірити інформацію про діяльність Parimatch та "вчинити відповідні дії щодо всіх неправомірних порушень з боку Служби безпеки України".

Читайте також на порталі "Коментарі" - у британській розвідці розповіли, хто сьогодні контролює Бахмут та де проходить лінія фронту.