Рибалка в Таїланді спіймав коропа рекордних розмірів

Рибалка спіймав найважчого сіамського коропа у світі. Рекордну за вагою рибу чоловік витягнув у Таїланді.

Британський рибалка Джон Гарві спіймав у Таїланді рекордного за вагою та розмірами сіамського коропа, якого також називають гігантський барбус. Чоловіку знадобилось 80 хвилин, щоб витягти 105-кілограмову рибину з води.

42-річний Джон Гарві 10 років живе у Таїланді, та у вільний час полюбляє рибалити. Найбільша риба, яку він спіймав важила 45 кілограм, однак нещодавно Гарві спіймав коропа вдвічі більшого за масою.

"Щойно риба потрапила на приманку, я зрозумів, що це буде велика риба. Справжньою складністю була вага коропа. Я нервував, тому що не хотів зробити помилку", - розповів Гарві.

Битва рибалки з коропом тривала 80 хвилин. Гарві розповів, що фото гігантського барбуса не передає усіх емоцій, адже короп був настільки величезний, що його було складно підняти для знімків.

Як вказують експерти, сіамський короп спійманий Джоном Гарві у Таїланді став рекордсменом - його вага сягнула 105 кілограмів. За цим показником він перевершує попередній рекорд на 4,5 кілограма. Сам рибалка розповів, що відсвяткував свій рекордний улов у барі, де купив усім випивку.

"Бути світовим рекордсменом - це єдина претензія на славу, яку я коли-небудь матиму - я показую всім фотографії риби з тих пір, як я її зловив", - сказав Гарві.

Сіамський короп розповсюджений у Камбоджі, Лаосі, Таїланді та В’єтнаму. У Червоному списку МСОП сіамський короп перебуває у статусі риби, яка під загрозою зникнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що італійський рибалка встановив світовий рекорд, коли впіймав гігантського сома.

Також "Коментарі" писали про найбільшу рибу на планеті. Вона вражає своїми велетенськими розмірами.