РФ відмовилася від масштабного "котла" на сході, – Інститут вивчення війни

Російські сили продовжують скоординовані зусилля із захоплення Сєверодонецька

Російська армія, ймовірно, відмовилася від виконання першочергової мети, яку ставив перед собою Кремль. На Донбасі російські війська більше не кидатимуть усіх сил, щоб взяти в оточення ЗСУ від Донецька до Ізюму. Пріоритет для росіян – захоплення усієї Луганської області. Саме на виконання цього завдання будуть кинуті всі сили. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни.

Американські аналітики вважають, що російське командування уважно вивчатиме, як можна виграти битву за Сєверодонецьк. Також росіяни атакуватимуть українських захисників, зосереджених у східній частині Донецької області. Росіяни намагаються вже зараз атакувати Сєверодонецьк із півночі та півдня.

Військові експерти вважають, що провальні спроби військових РФ форсувати Сіверський Донець у районі Кремінної можуть змістити російські операції по оточенню далі на схід, ближче до Сєвєродонецька через Рубіжне. Також росіяни більше не ставлять завданням №1 взяття Слов'янська. Просування до Слов'янська з Ізюма фактично зупинилося.

Інформацію про те, що росіяни намагаються будь-яким способом захопити Сєверодонецьк, підтвердив і під час загальнонаціонального телемарафону радник голови МВС Вадим Денисенко, зазначивши, що за іншими напрямками російські війська мають повний провал і їм не вдається виконати поставлені завдання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - військовий експерт розповів, чому росіянам захопити Лисичанськ та Сєверодонецьк практично неможливо. ЗСУ дуже добре підготувалися до спецоперації.