Рейтинг політиків, посадових осіб та громадських діячів: кому довіряють українці

За даними соціологів, найчастіше українці висловлюють довіру до президента Володимира Зеленського

Серед політиків, посадових осіб, громадських діячів, рівень довіри до яких оцінювався соціологами, найчастіше виражалася довіра до президента Володимира Зеленського (71%) та голови Миколаївської обласної державної адміністрації Віталія Кіма (65%). Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Центру Разумкова та фонду "Демократичні ініціативи".

Також висока довіра до міністра закордонних справ Дмитра Кулеби (56%), телеведучого Сергія Притули (55%), радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка (52%).

Частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до секретаря РНБО Олексія Данілова (відповідно 44% та 30%), голови СБУ Василя Малюка (відповідно 41% та 21%), міністра оборони Рустема Умерова (відповідно 35% та 22%), міністра внутрішніх Ігоря Клименка (відповідно 31% та 21%).

Більшість опитаних не довіряють екс-прем'єру Юлії Тимошенко (85%), колишньому раднику Офісу президента Олексію Арестовичу (82%), лідеру партії ОПЗЖ Юрію Бойку (81%), п'ятому президенту Петру Порошенку (74%), народним депутатам від "Слуги народу" Мар'яні Безуглій (58,5%) та Давиду Арахамії (57%), керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку (54%).

Частіше висловлювали недовіру, ніж довіру, до мера Києва Віталія Кличка (не довіряють йому 45%, довіряють 40%), прем'єр-міністра Дениса Шмигаля (відповідно 42% та 38%), голови Верховної ради Руслана Стефанчука (відповідно 41%) ), заступника керівника Офісу президента Олега Татарова (відповідно 34% та 10%), голови фінансового комітету Ради Данила Гетманцева (відповідно 33% та 20%), віце-прем'єру Ользі Стефанішиної (відповідно 23% та 17%), заступнику Ростиславу Шурме (відповідно 21% та 10%).

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять рейтинги Зеленського та Ко: що відбувається з настроєм українців.