Рейтинг держав за рівнем корупції. Україна покращила свої позиції, а Росія на дні

Україна покращила свій результат у порівнянні з минулим роком на один бал і тепер має 33 пункти зі 100 в рейтингу країн за корупцією від Transparency International

Неурядова організація Transparency International кожного року складає рейтинг сприйняття корупції. За рік Україна покращила свій результат на один бал до 33 зі 100. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Transparency International.

Організація Transparency International використовує дані інтерв’ю та опитує експертів і бізнесменів з різних джерел, щоб порівняти країни відповідно до рівня корупції. Максимальний бал – 100, означає, що в країн корупція відсутня, тоді чим нижчий результат, тим більш високий рівень корупції.

За останні десять років рейтинг України постійно зростає. У 2012 Україна отримала лише 25 балів, тоді як в новому рейтингу за 2022 рік – 33, це на один бал краще ніж минулого року.

Росія своєю чергою має один з найгірших показників у Східній Європі – 28 балів. Білорусь же отримала 39 балів. Низький рейтинг має Угорщина – 42, це найгірший результат серед країн ЄС.

Лідерами рейтингу виявились скандинавські країни – Данія – 90 балів, Фінляндія – 87. Також 87 балів отримала і Нова Зеландія. Дружня до України Польща має 55 балів. Інші союзники України отримали вищі результати: Нідерланди – 80, Німеччина – 79, Естонія – 74, Великобританія – 73, Франція 72.

Трійка країн з найгіршим результатом - це Південний Судан, Сирія по 13 балів та Сомалі – 12.

Переглянути увесь список країн за рейтингом корупції від Transparency International можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 19 небезпечних країн згідно з Держдепом США.

Також "Коментарі" писали про корупційний скандал у Міноборони України та ставлення українців до нього.