"Рамштайн" для допомоги Україні розширюється: яка країна приєдналася

Учасниками формату є близько 50 країн.

Аргентина приєдналася до Контактної групи із оборони України у форматі "Рамштайн". Учасниками формату є вже близько 50 країн. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття засідання у форматі "Рамштайн".

"Підтримка України збільшується. І тому я вітаю зусилля Аргентини як нового члена Контактної групи. Вітаю вас сьогодні з нами", - заявив глава Пентагону.

Варто нагадати, сьогодні, 13 червня, у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі проходить 23 засідання у форматі "Рамштайн" для допомоги України. На зустрічі присутні міністр оборони України Рустем Умеров. Також сьогодні відбудеться зустріч Ради Україна – НАТО.

Слід зазначити, що Аргентина почала активніше підтримувати Україну після переобрання президента. Новий лідер країни Хав'єр Мілей зустрічався із президентом України Володимиром Зеленським та пообіцяв підтримку. На прохання Зеленського Мілей також візьме участь у саміті миру.

Читайте також на порталі "Коментарі" - вже цими вихідними пройде настільки довгоочікуваний саміт миру в Швейцарії. Поки що відомо, що в ньому не братиме участі Китай і це, як пише німецьке видання "Der Spiegel", стало чи не найбільшим розчаруванням для президента Зеленського. Водночас інші ЗМІ пишуть про те, що Володимир Зеленський зумів знайти потрібні слова та вмовити особисто бути присутнім на саміті президента Аргентини Хав'єра Мілея. До того ж, у медіа вже публікують деталі фінального комюніке саміту, головна теза якого підштовхне обидві сторони до прямих переговорів. Тож які у вас відчуття перед стартом саміту? Чи справді він може стати підготовчим етапом для прямих переговорів Києва та Москви? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.