Головна Новини Суспільство події Продукти-фальшивки: що підробляють найчастіше
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти-фальшивки: що підробляють найчастіше

Також повідомляється про небезпечну добавку в продуктах

21 лютого 2021, 21:35
Поділіться публікацією:

В Україні серед фальсифікованих продуктів харчування, які можна знайти на прилавках, перше місце посідає молочна продукція і вершкове масло. Це повідомила голова Всеукраїнської асоціації захисту прав споживачів "Споживча довіра" Олена Куликова, передає "Україна 24".

Продукти-фальшивки: що підробляють найчастіше

Продукти-фальшивки: що підробляють найчастіше - фото з відкритих джерел

"Так історично склалося, що молочка — це продукція, яку найчастіше підробляють, і, як правило, масло", — поінформувала експерт.

Видання також повідомляє, що на запитання про найбільш небезпечні продуктах, з якими стикалася Олена Куликова, вона дала відповідь:

"Тут питання не в небезпечних продукти, а в тому, що в найбезпечніших продуктах, в дитячому харчуванні, ми знаходили антибіотики. Я вважаю, що це взагалі найнебезпечніша тема".
Нагадаємо, що експерти повідомляють, що в Україні продають сирний продукт під виглядом справжнього сиру. Людині, яка в цьому зовсім не розбирається, досить складно на перший погляд відрізнити оригінал від фальшивки. В магазині досить складно на око визначити чи лежить перед вами справжній сир або ж підробка, яку намагаються видати за оригінал. Винятком бувають лише ті випадки, коли продукт видає його колір.

Також відомо, що в Україні практично половина розчинної кави, яку можна придбати в магазинах або на ринках, є фальсифікатом. Про це повідомив Сергій Вербів, експерт Європейської бізнес-асоціації. Так, за словами експерта, найбільше в Україні продається підробок сублімованої кави. Фальсифікат цього продукту на ринку становить 40%. Відзначається, що саме ця кава користується великим попитом. Тому її найбільше підробляють.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини