Головна Новини Суспільство події Про що домовилися Зеленський та Орбан: який документ готуються підписати
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що домовилися Зеленський та Орбан: який документ готуються підписати

Зеленський обговорив з Орбаном найважливіші питання

2 липня 2024, 15:52
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан обговорили найбільш важливі питання сусідських відносин – це може стати основою двостороннього договору між країнами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив український лідер під час брифінгу.

Про що домовилися Зеленський та Орбан: який документ готуються підписати

Володимир Зеленський та Віктор Орбан. Фото: сайт президента України

"Сьогодні ми з паном прем'єром Орбаном обговорили найважливіші питання наших сусідських відносин – торгівлю, транскордонну співпрацю, інфраструктурні та енергетичні питання", – заявив Володимир Зеленський.

Також лідери обговорили гуманітарну сферу життя угорців в Україні та українців в Угорщині. Зокрема політики розглянули відкриття першої української школи в Угорщині – і Орбан запевнив у підтримці цього проекту.

Загалом зміст цього діалогу може стати підґрунтям для майбутнього двостороннього документа між країнами, зазначив український лідер.

Новий документ регулюватиме всі українсько-угорські взаємини, текст може бути заснований на дзеркальному підході – це дозволить обом народам користуватися "усіма благами єдності в Європі", пояснив президент.

Лідери домовилися, що їхні команди продовжуватимуть роботу над деталями спільних рішень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на думку політолога Вадима Денисенка , угорський прем'єр Віктор Орбан не приїхав до України ні з якими таємними посланнями від диктатора Путіна, Дональда Трампа чи ще будь-кого.

Як вважає Денисенко, Орбан хоче виторгувати собі місце одного з посередників у майбутніх переговорах. На його думку, позиція посередника для глави уряду Угорщини є архіважливою з двох причин: по-перше, він має серйозні внутрішні проблеми з опозицією, яка дихає йому в потилицю (між іншим опозиція уникає українського питання). А по-друге, має проблеми з ЄС. Позиція посередника дозволить вирішити обидві проблеми, наголошує експерт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини