Прихвосні Путіна на Донбасі відпрацьовують наступ танків і артилерії

Бойовики на Донбасі проводять військові навчання

Армія Путіна підтримує у бойовій готовності частини російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

У відомстві пояснили, що н а минулого тижня противник провів командно-штабні навчання першого та другого армійських корпусів. Відпрацьовувалися наступальні дії танкових і мотострілкових підрозділів при підтримці артилерії.

У той же час, в з'єднаннях і частинах окупантів тривали заходи бойового злагодження артилерійських і мінометних підрозділів з проведенням практичних стрільб.

Крім того, командування збройних формувань Російської Федерації здійснювало посилений контроль за підготовкою підпорядкованих з'єднань та частин до проведення зборів з резервістами.

За минулу добу, 9 серпня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню. Вчора, 9 серпня, російсько-окупаційні війська 9 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Поблизу населеного пункту Південне, що на Луганському напрямку, противник використовував станковий протитанковий гранатомет і стрілецьку зброю. Неподалік Широкино ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. У Попасній російські найманці відкривали вогонь з ручних протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", експерт дав прогноз по Донбаському кейсу на серпень. Юрій Подорожний вважає, що серпень для нашої країни стане надскладним періодом щодо донбаського кейса.