Правила воєнного часу: українцям розповіли, як треба поводитися

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України перерахували основні "військові" правила, яких слід дотримуватись

Війна, яку на нашій території розв'язала Російська Федерація, змінила життя українців та поставила всіх у дуже складні умови. Поки бойові дії продовжуються, нам доводиться звикати до нових умов життя у період воєнного стану. У зв'язку з цим у Telegram - каналі Центру протидії дезінформації при РНБО назвали основні правила, яких варто дотримуватись.

Експерти насамперед попереджають громадян про те, що не можна порушувати режим "тиші", тому відмовтеся від гучної музики (особливо російськомовної), сигналізації автомобілів та гуркоту у квартирі.

В умовах військової дії також не слід сперечатися з поліцейськими та членами територіальної оборони, краще виконуйте всі прохання.

У місцях, де можна вживати алкогольні напої, робіть це в міру. Попри те, що багато хто перебуває в стані стресу, постарайтеся зберігати здоровий глузд.

Не варто смітити на вулицях, а також не забувайте, що в усіх українських містах діє комендантська година, якою не можна нехтувати.

Перед тим, як поширити якусь інформацію, переконайтеся, що вона офіційно підтверджена, це дозволить уникнути фейків та маніпуляцій у мережі.

"Пам'ятайте: країна у нас одна — іншої немає. Тому вчимося жити за новими правилами, у мирі та злагоді, на зло всім ворогам!", - підкреслили в повідомленні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що наш супротивник веде також інформаційну боротьбу, тому потрібно бути акуратнішим з тим, що ви публікуєте в соціальних мережах. Українцям нагадали, що не можна розміщувати в інтернеті, щоб не нашкодити українській армії?