Повинні негайно піти з Росії: ЄС звернувся із закликом до двох найбільших банків

Декілька європейських банків, у тому числі австрійський Raiffeisen Bank та італійський UniCredit, продовжують заробляти гроші в Росії

Європейський центральний банк закликає банки з Єврозони припинити всі операції і якнайшвидше піти з Росії. На фоні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, що триває, європейські банки не повинні мати свої представництва в країні-агресорі і продовжувати свою діяльність в РФ. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі "Reuters".

Видання наводить заяву, яку зробив голова наглядової ради ЄЦБ Андреа Енріа. Він назвав обурливим те, що повномасштабна війна в Україні триває вже понад рік, але за цей час низка європейських банків, серед яких австрійський Raiffeisen Bank та італійський UniCredit продовжують заробляти у Росії.

Він також зазначив, що банки більше не надають нових кредитів у Росії і, що їх важко продати через тиск з боку Москви, включаючи вимогу схвалення президента.

"Це процес, який ми не лише хвалимо, але ми сильно тиснемо на банки, тому що існує величезний репутаційний ризик через продовження роботи в Росії", - сказав він.

Raiffeisen і UniCredit, які, як кажуть, скорочують свій бізнес у Росії, відіграють важливу роль для російської економіки, що бореться із широкими санкціями Заходу.

Варто зазначити, Raiffeisen вже зацікавилися фіскальні органи США. Банк внесений до списку міжнародних спонсорів війни.

Читайте на порталі "Коментарі" - США можуть послабити санкції проти РФ вже зараз: у чому причина.

Також видання "Коментарі" повідомляло – санкції працюють та дають результат: ще одна країна відмовилася купувати російську військову техніку.