Головна Новини Суспільство події Повінь на західній Україні: почалася евакуація
commentss НОВИНИ Всі новини

Повінь на західній Україні: почалася евакуація

Через зливи та грозові дощі на Заході України підтоплено близько півсотні населених пунктів

24 червня 2020, 08:59 comments2319
Поділіться публікацією:








Через сильні повені в західних регіонах України розпочалася евакуація. Поки що рятувальники вивозять лише тих, хто опинився у пастці після удару стихії. Однак ситуація продовжує погіршуватися, і незабаром правоохоронці можуть розгорнути масштабну евакуацію. Про це заявив радник глави МВС Іван Варченко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Повінь на західній Україні: почалася евакуація

Фото: ДСНС України

Дощі на Заході України не припиняються протягом двох тижнів. Вода в місцевих водоймах різко піднялася. Вже зараз затоплено понад півсотні населених пунктів, зокрема, в Івано-Франківській і Чернівецькій областях. І поки що синоптики роблять  невтішний прогноз. Регіон і надалі буде накривати зливами. Тому вже зараз правоохоронці починають готуватися до масштабної евакуації. У області, які постраждали найбільше, відправили сотні поліцейських і рятувальників.

"У найближчі три дні, за прогнозом Гідрометцентру, будуть йти дощі. А значить, будуть додаткові ускладнення. Ми максимально мобілізуємося у восьми областях, де наслідки негоди найбільш руйнівні. Ситуація все ще загрозлива, тому радимо всім бути дуже обережними і уважними", — розповів Варченко.


У найбільш уражені стихією населені пункти також відправили вертольоти ДСНС.

"Вони допомагають рятувати людей евакуюють тварин, а також автомобілі, які були відірвані від дороги, коли паводки розмили шляхи", — додав радник міністра.

Варченко запевняє, що всі будинки і села, звідки вивозять людей, будуть охоронятися  поліцейськими, щоб туди не проникли мародери.

"Евакуацією займається місцева влада разом із рятувальниками. Йдеться про сотні людей з найбільш постраждалих районів, де жителям загрожує небезпека", — пояснив Варченко.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що через сильні паводки на Західній Україні загинуло кілька людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини