Повінь на західній Україні: ДСНС оголосила штормове попередження

Рівень води в річках Дністер і Тиса піднявся до критичного. Під загрозою затоплення опинилися ще кілька сіл і автодоріг

Держслужба з надзвичайних ситуацій оголосила штормове попередження на західній Україні, яка вже зараз потерпає від сильної повені. Рівень води у річках Дністер і Тиса буде підніматися і далі, а відразу декілька сіл можуть опинитися повністю у воді.

Вже цієї ночі рівень річки Дністер різко пішов вгору. Біля села Нижнів вода піднялася майже на метр. Рятувальники попереджають, що будуть нові затоплення. Зокрема, велика вода загрожує селам Петрилів і Долина. Також непрохідними можуть стати автомобільні дороги, які ведуть з Івано-Франківська до Тернополя і Монастириськи, а також дорога Петрилів-Устя Зелене.

У той же час, на річці Тиса рівень води може піднятися майже на півметра.

Більше за інших від повеней зараз страждають Івано-Франківська та Чернівецька області. Підтоплено близько двохсот сіл. Кілька десятків, і зовсім, лишаються відрізаними від зовнішнього світу.

Критична ситуація склалася на кордоні Прикарпаття та Тернопільської області. Там Дністер перелився через дамбу. Людей з довколишніх населених пунктів терміново евакуювали. Рятувальники вже відселили більше сотні місцевих жителів.

Раніше, нагадаємо, "Коментарі" розповідали про те, коли, за прогнозами синоптиків Укргідрометцентру, повинні закінчитися зливи на Заході України.