Повідомили орієнтовну кількість росіян, які потрапили в полон

Створення статистики поки ускладнене

За 15 днів війни наші військовослужбовці взяли в полон більше пів тисячі російських військових, що мали намір воювати проти нашої країни. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на Офіс президента.

Як зазначено в оприлюдненій інформації, такі статистичні дані є утрудненими. Адже є чимало осередків, де відбулись прямі бойові зіткнення і полонені потрапляють до різних наших частин. Сьогодні не має можливостей такі дані оперативно занести до однієї таблиці

За наявними даними – зараз російських полонених близько 500-700.

Важливо, що за словами радника голови Офісу президента України Олексія Арестовича, в полон потрапило за два тижні війни 250-300 російських військовослужбовців "строковиків".

Так само в нашій країні озвучують ідею створення таборів для полонених окупантів.

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ України Євгенія Єніна, з полоненими з Росії в нашій країні поводитимуться так, як засвідчено це в нормах міжнародного гуманітарного права. За якийсь час їх працю будуть використовувати, відновлюючи об’єкти вітчизняної економіки.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що під Харковом взяли в полон елітну бойову частину російської армії. 3 березня, у Харківській області в полон українським військовослужбовцям здалися одразу 22 танкісти Таманської "елітної" танкової дивізії. Про це на своїй Facebook — сторінці повідомив журналіст Юрій Бутусов. Українські бійці затримали 22 солдатів й разом з ним заступника командира 1-го танкового полку з озброєння та командира танкового батальйону цього ж полку.